Novosti


Dobrodošli, Gost. Molimo prijavite se ili se registrirajte.

Srpanj 07, 2020, 00:47:51

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Prijatelji foruma

Najnoviji Postovi

Članova
Stats
 • Ukupno Postova: 24234
 • Ukupno Tema: 7811
 • Online Today: 45
 • Online Ever: 393
 • (Travanj 17, 2020, 06:52:33)
Korisnika online
Users: 0
Guests: 38
Total: 38
38 Gostiju, 0 KorisnikaAutor Tema: Logosoft i BH Telecom više neće prenositi TV program Nove BH  (Posjeta: 360 vremena)

Offline Edo

 • Owner
 • Member
 • *
 • HVALA
 • -Dao: 121
 • -Primio: 215
 • Postova: 7,448
 • : 200
  • DREAMBOX-ZONE


Nakon što su kablovski operateri u BiH M:tel i Eronet donijeli odluku o isključivanju signala i prekidu saradnje s Novom BH, i BH Telecom i Logosoft su obavijestili korisnike da ubuduće neće uvrštavati program ove TV kuće u svoju ponudu televizijskih kanala.

Ova odluka je donesena nakon što nisu uspjeli usaglasiti uslove za distribuciju ovog kanala, tako da je program Nove BH sada dostupan samo preko kablovskih operatera Telemach, Total TV i drugih manjih operatera te terestrijalne distribucije (zemaljski signal).

"Gledateljima su uskratili mogućnost praćenja vrhunskih sportskih sadržaja, ali i kvalitetnog zabavnog, serijskog i informativnog programa", poručuju iz Nove BH naglašavajući da su najgledaniji emiter s nacionalnom frekvencijom u Bosni i Hercegovini i "prva televizija u BiH koja je u jednoj godini uložila milionske iznose u kvalitetan televizijski i svjetski sadržaj" te da su u 2019. i 2020. godini osigurali "atraktivan sportski, odličan serijski program te objektivan informativan program".

Korisnicima savjetuju da se obrate svojim operaterima, da potraže program Nove BH kod drugog operatera ili putem zemaljske distribucije.

BH Telecom je u obavještenju korisnicima usluge Moja TV naveo da od 16. januara ove godine, zbog neprihvatljivih uslova koji su njima i drugim bh. operaterima dostavljeni od Nove BH, program ove TV kuće do daljnjeg neće biti dostupan.

"Moja TV raspolaže velikim brojem atraktivnih i raznovrsnih domaćih i stranih TV programa i sadržaja, a kontinuirano radimo i na njihovom daljem obogaćivanju, sa ciljem povećanja Vašeg zadovoljstva", naveli su.

Govoreći o razlozima prestanka distribucije ovog TV kanala iz Logosofta su za Klix.ba kazali da su uložili napore za nastavak distribucije s vlasnikom sadržaja, ali da je Nova BH svojim postupanjem dovela u nezavidan položaj ne samo operatere, već i druge TV kuće koje su korisnici dozvola za televizijsko emitovanje putem zemaljske radiodifuzije s teritorije Bosne i Hercegovine.

"S obzirom na komercijalne uslove koje je Nova BH ponudila Logosoftu, kao i druge otežavajuće uslove za mogućnost pregovaranja za ostale TV kanale koji pripadaju istoj medijskoj grupaciji kojoj pripada i Nova BH, stekli smo dojam da se ova grupacija nije potrudila da uopšte pregovara s operaterima, da bi se ovaj kanal zadržao u programskim šemama operatera, uz eventualno proširenje ponude dodatnim kanalima iz ove medijske grupacije. Također, komercijalni uslovi koje je dostavila Nova BH su takvi da operaterima ostavljaju mogućnost da se s njima nose jedino da povećaju mjesečnu pretplatu krajnjim korisnicima", kazao je direktor Logosofta Damir Dizdarević poručujući da se Logosoft u ovom trenutku nije odlučio za takvu strategiju.

Dodao je da im je drago da je većina operatera u BiH, a posebno sva tri dominantna operatera, prepoznala iste rizike i očigledno imaju iste nedoumice kao i Logosoft, te su poručili da se nadaju kako će Nova BH, kao i druge članice iste medijske grupacije, imati razumijevanja prema činjenici da samo ukoliko su spremni na iskrene pregovore s svim operaterima mogu postići da najveći broj korisnika u BiH ima mogućnost gledanja TV kanala iz te ili bilo koje druge grupe.

Klix.ba